Hva skal vi ha med?

Vaksinasjonskort: Vi anbefaler også at hundene vaksineres mot kennelhoste. Vi står ikke ansvarlig dersom en hund har blitt syk under opphold hos oss som skyldes manglende vaksine fra eiers side.

Halsbånd/kobbel: Et halsbånd, evt sele, som sitter godt på hunden. Kobbel som er helt. Flexibånd vil vi helst ikke ha.

Fôr og skål: Ta med maten hunden er vant med fra før. Vi har også stor fryser, så dersom du fôrer rått så har vi også mulighet til det her. Vannskål har vi her, men fôrskål er det ønskelig at du tar med. Disse kan bli herjet litt med, så ikke ta med dyre skåler, eller glass/keramikk. Helst i stål.

Senger/leker: Et teppe med lukt hjemmefra er noe de fleste gjestene våre setter pris på. Dyre senger kan være igjen hjemme, da vi har erfart at de kan eksplodere under lek :) Leker har samme eksplosjonsfare, så dette kan bringes med på egen risk :) Vi erstatter ikke ødelagte senger/leker!

Medisiner: Dersom hunden går på medisiner, øredråper, salver osv så husk å medbringe dette med en skriftlig bruksanvisning.

Burene

Burene våre er store og laget av solid og trygt materiale. De har også lås slik at hundene ikke kan komme seg ut. Hvert bur har tilgang til egen luftegård med terassegulv. På denne måten kan de regulere selv om de vil være inne eller ute.

Vi har også fire mindre stålbur som brukes til våre minste gjester, da erfaringen vår viser at de føler seg tryggere der. Disse blir tatt med på en ekstra tur i løpet av dagen. Produsent har godkjent disse for hunder opp til Golden Retriever str, men vi bruker de kun til max Jack Russel str.

Målene på våre bur:
Innedel: 240cmX240cm + Utedel: 240cmX240cm
Innedel: 240cmX120cm + Utedel: 240cmX120cm
Innedel: 240cmX220cm + Utedel: 240cmX240cm
Alle elementene er 180 cm høye, takhøyde inne er 300 cm.

Små bur x3: 108cmX72cmX77cm 
Medium x1: 118cmX76cmX88cm

Vi forbeholder oss retten til å velge passende bur for våre gjester. Vi er svært opptatt av at våre gjester skal ha et rolig opphold hos oss. Dvs at hver hund får sitt eget bur, med sine ting som den kan trekke seg tilbake til. Kun hunder fra samme eier, og hunder vi ellers vet med 100% sikkerhet går sammen, får stå sammen. Slik skaper vi rolige omgivelser.

Utetid

Hundene får komme ut på tur med oss minst 3 ganger om dagen. Vi varierer litt på hvor vi går og hva vi gjør på turene. Vi har tilgang på både skog, jorder, grusvei, vannkulper og store inngjerdede områder hvor de kan leke fritt. De hundene vi ser passer godt sammen, får leke sammen ute under oppsyn. De som ikke kan leke med andre tar vi med i en av de andre inngjerdingene for lek og kos med oss mennesker.

Vi setter ALDRI nervøse og engstlige hunder sammen med dominante hunder, og ser alltid an atferden til hundene FØR de slippes sammen med andre hunder. 

På sommeren har hundene tilgang på 10 mål inngjerdet jorde, samt vår lekeinngjerding og treningsbane.

Trening & rehabilitering

Noen av våre gjester trenger trening under sitt opphold her hos oss. Det kan være i forbindelse med skade og sykdom (rehabilitering) eller for å holdes igang mtp utstilling, konkurranser osv. Vi tilbyr varierte treningsoppsett etter eiers ønske alt ut i fra hva hunden trenger.
Vi har både sykkel, Kickbike, dekk, agilityhindere og WP-bane tilgjengelig på gården samt diverse rehabutstyr som balansekopper, vektmansjetter, balansematte osv.

Treningsøktene begrenses til 30 min per dag.

Vi tar ikke på oss lydighetstrening, som feks å gå pent i bånd, atferdsproblemer osv. Kun fysisk trening med et mål.

Fôring

Vi ønsker at alle våre gjester skal ha med sitt eget fôr. Grunnen til dette er at kroppen er vant med dette type fôret og en overgang skal skje på minst 1 uke. Ved brå overgang fra ett fôr til et annet så kan man risikere både dårlig mage, oppkast, magevondter og rett og slett en hund i ubalanse. Og en hund i ubalanse kan vise en helt annen atferd enn normalen og bli stresset. Og stresset hund, gjør andre hunder stresset. Dette ønsker ikke vi.

Våre gjester skal ha en fint opphold hos oss uten unødvendig stress fra sin egen kropp eller andre hunder. Det tar i gjennomsnitt ca 3 mnd fra man begynner på et nytt fôr til man kan se endelige resultater på hunden. Så lenge er ikke våre gjester hos oss. Vi mener det derfor er en uting at pensjonater bruker samme fôr på alle sine gjester. Ingen er like, og de skal behandles deretter. 

Vått, tørt eller rått? Vi har plass til alt. Vi forbeholder oss retten til å ikke gi fôr vi mener er direkte helseskadelig for hunden.

Opphold

Vi tilbyr ulike opphold for hund her hos oss. Nytt av 2017 er at vi også tilbyr dagsopphold.

Ordinært opphold:
Dette er når hunden overnatter som ved et vanlig opphold på kennel. De følger våre rutiner, bor nede i pensjonatet og blir med på diverse daglige aktiviteter.

Dagsopphold:
Her kan man velge om hunden skal overnatte ett døgn eller hentes samme dag. Dette passer for hunder som ikke kan være hjemme alene når eier skal bort, trenger å trenes på noe spesifikt eller vil ha full spabehandling :)

På disse dagsoppholdene så kan vi tilby:

Vanlig opphold: For hunder som bare trenger et sted å være mens eier er borte. Dette blir som et vanlig pensjonatopphold, med samme rutiner.

Treningsopphold: For hunder som trenger å trenes på noe spesifikt eller trenger en mosjonsdag. Kun fysisk trening som snøreløping, kickbike, WP, ringtrening osv. Her leveres hunden på morgen og blir her på gården ut dagen. Vi legger opp dagen individuelt for hver hund og tar for oss utfordringer etter eiers ønske. Vi trener korte intervaller, men ofte utover dagen.

Spaopphold: Her leveres hunden på morgen og hentes senere på dagen. Dette oppholdet skal bare være kos for hunden. Vi begynner derfor med en god tur i skogen med aktiviteter som spor, agility og lydighet. Deretter får hunden hvile med en gobit. Senere får hunden et bad før dagen avsluttes med lett massasje. Kloklipp og ørerens er også inkludert i dette oppholdet.